تفاوت سازه lsf و cfs

سازه‌های LSF و CFS از جمله سازه‌های فولادی سبک هستند که در سال‌های اخیر به دلیل مزایای متعددی که دارند، به سرعت در صنعت ساختمان رواج یافته‌اند. این دو نوع سازه از لحاظ ساختاری و کاربرد تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

سازه LSF یا سازه فولادی سبک، یک نوع سازه ساختمانی است که از پروفیل‌های فولادی گالوانیزه نورد سرد تشکیل شده است و طرفداران بسیاری دارند. اما سازه CFS یا سازه فولادی سرد، نوعی سازه سبک وزن است که از ورق‌های فولادی سرد نورد شده ساخته می‌شود. هر دو این سازه‌ها، به دلیل وزن کم، مقاومت بالا، سرعت ساخت و اجرا، و قیمت مناسب، در سال‌های اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند و به صورت گسترده در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شوند.

 

مقایسه سازه lsf و cfs

در ادامه به بررسی تفاوت‌های این دو سازه که در بالا به شما توضیح دادیم می‌پردازیم و انواع تفاوت‌های آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا به طور کامل با آن‌ها آشنا شوید.

۱. ساختار

از اولین تفاوت‌های بین این دو سازه، ساختار آن‌ها است. در سازه‌های LSF، دیوارها نقش باربر را دارند و در آن از تیر و یا ستون استفاده نمی‌شود. در واقع، دیوارهای این سازه از مقاطع فولادی سرد نورد شده تشکیل شده‌اند که به صورت عمودی و افقی به یکدیگر متصل می‌شوند. این دیوارها سپس با مصالحی مانند گچ برگ، پشم سنگ و سمنت برد پوشانده می‌شوند. اما در سازه‌های CFS، باربری توسط تیرهای فرعی و اصلی و همچنین ستون‌های سازه انجام می‌پذیرد. در این سیستم، تیرها و ستون‌ها از مقاطع فولادی سرد نورد شده تشکیل می‌شوند و به صورت جوش داده شده یا پیچ و مهره شده به یکدیگر متصل می‌شوند.

عکس سازه ال اس اف

۲. طبقات ساختمان

سازه‌های LSF برای ساخت ساختمان‌های مسکونی، تجاری، و اداری با ارتفاع کم تا متوسط (حداکثر 5 طبقه) مناسب هستند. همچنین، این سازه‌ها برای ساخت سوله‌های سبک و متوسط نیز کاربرد دارند. سازه‌های CFS برای ساخت ساختمان‌های مسکونی، تجاری، و اداری با ارتفاع متوسط تا زیاد (حداکثر 10 طبقه) مناسب هستند. همچنین، این سازه‌ها برای ساخت سوله‌های بزرگ (حتی با دهانه‌هایی بزرگتر از 15 متر) نیز کاربرد دارند.

۳. مواد اولیه

در سازه LSF از مقاطع فولادی سرد نورد شده استفاده می شود. این مقاطع از ورق های فولادی با ضخامت کم و عرض زیاد تشکیل شده اند که به صورت سرد نورد شده اند. در سازه CFS نیز از مقاطع فولادی سرد نورد شده استفاده می شود، اما این مقاطع دارای ضخامت بیشتر و عرض کمتری نسبت به مقاطع LSF هستند. این تفاوت در مواد اولیه، باعث ایجاد تفاوت‌هایی در این دو سازه نیز می‌شود.

 

عکس سازه سی اف اس

۴. وزن

یکی از مهم ترین تفاوت های بین سازه های ال اس اف و سی اف اس، وزن آنها است. وزن سازه LSF حدود 50 درصد سبک تر از سازه CFS است. این تفاوت در وزن به دلیل ضخامت کمتر مقاطع LSF است. وزن سبک ال اس اف باعث کاهش بار مرده ساختمان و در نتیجه کاهش هزینه های ساخت و ساز می شود. دلیل دیگر پایین‌تر بودن وزن ال اس اف، به دلیل پوشش دیوارها در این سازه می‌باشد که با استفاده از مصالح سبک‌تر انجام می‌شود.

تا کنون نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می کنید!

شرکت طراحی سایت : ره وب

سوالی دارید؟ کلیک کنید!